“ Karar kamuoyunun vicdanını rahatsız etmiştir”

Diyarbakır Barosu Gezi Parkı Protestoları sırasında öldürülen Ali İsmail’in katil zanlıları hakkında verilen karara tepki gösterdi.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu bu gün bir basın açıklaması yayımlayarak, Gezi Parkı Protestoları sırasında öldürülen Ali İsmail’in katil zanlılarına verilen cezanın Ulusal ve Uluslararası mevzuata aykırılık teşkil ettiğinin dile getirdi.

 

Eskişehir’de  2 Haziran 2013’te Gezi Parkı protestoları sırasında darp edildikten sonra 38 gün komada kalan ve sonrasında yaşamını yitiren Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın  Kayseri Ağır Ceza Mahkemesinde görülen  mahkemesinde sanıklar hakkında verilen hükmün eleştirildiği açıklamada, verilen kararın  vicdanını rahatsız eden bir  karar olduğu ifade edildi.

 

Açıklamada  devamla; “Yaşam hakkı gibi kutsal bir hakka bu derece açık bir saldırı ve ihlalin olduğu bu dosyada, Mahkemenin vermiş olduğu bu karar kamu gücünü kullananların işlediği fiil ve davranışlardan kaynaklı cezasız kaldıkları ve cezalandırılmadıkları noktasındaki kamuoyu algısını pekiştirmiştir. Verilen bu kararla kamu otoritesini kullanan güçlerce işlenen başta yaşam hakkı ihlali olmak üzere yasa ve hukuka aykırı fiil ve davranışların, cezasızlıkla sonuçlanmış olmasıyla, sanıklar adeta ödüllendirilmiş ve karar kamuoyunun vicdanını rahatsız etmiştir.” denildi.

 

Açıklamada devamla, Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tarafından verilen bu kararın hukuksuz bir karar olduğu belirtilerek verilen kararın takipçisi olunacağı belirtildi. – İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir