Kassam Tugayları, Ayyaş-250 füzelerinin görüntülerini ilk kez yayınladı

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçtiğimiz gün Tel Aviv'de bulunan Ramon Havalimanını vuran ve ilk kez kullanılan Ayyaş-250 füzelerinin görüntülerini paylaştı.

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal rejiminin Ben Gurion Havalimanı'na alternatif olarak kullandığı Ramon Havalimanı'nı vuran ve ilk kez kullanılan Ayyaş-250 füzelerinin görüntülerinı yayınlandı.

İşgal rejiminin Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na alternatif olarak kullandığı Ramon Havalimanı'na dün bir saldırı düzenlenmişti.

Kassam Tugayları tarafından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, menzili 250 kilometreden fazla ve büyük bir yıkıcı güce sahip olan "Ayyaş roketinin" kullanılmaya başlandığını belirterek, "İşte havaalanlarınız. Filistin'in kuzeyinden güneyine kadar her nokta füzelerimizin menzili içerisinde" ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, uluslararası havayollarına, "işgal altındaki Filistin coğrafyası içindeki havaalanlarına uçuşları acilen durdurması" çağrısı yapılmıştı.

Ayyaş" roketi ismini, 1996 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden, Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanı Yahya Ayyaş'tan alıyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Can kaybı 72 bin 938'e yükseldi
Şehit İzzeddin İzzeddin el-Haddad dualarla defnedildi
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 763’e yükseldi
Gazze'de ateşkes ihlallerinin devam etmesi sonucu 5 şehit
Kudüs'te rahibeye saldırı