Katliamdan sonra ABD'den ilk açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Mısır`daki siyasi liderlere birlik çağrısın yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Mısır `da ateş açılmasıyla ilgili, "bağımsız ve tarafsız bir soruşturma yapılması" ve "Mısır`daki siyasi yelpazedeki tüm liderlerin, ülkeyi uçurumdan geri çekmeye yardım etmek için derhal harekete geçmesi" çağrısı yaptı.

John Kerry, Mısır`da ordunun halkın  üzerine ateş açmasıyla ilgili, "derin kaygılarını" dile getirerek, "Bu aşırı bu kırılgan ortamda, Mısırlı yetkililerin, barışçıl toplanma hakkı ve ifade özgürlüğüne saygı gösterme yönünde ahlaki ve hukuki yükümlülüğü bulunmaktadır" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ABD`nin, Mısır`da siyasi tutuklamalara son verilmesi ve kanunlara uygun şekilde siyasi liderlerin serbest bırakılması çağrısını tekrarladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Abd Haberleri

ABD, İran'daki nükleer tesisleri vurdu
Trump'tan Netanyahu'ya: Gazze savaşını bitir
ABD'de silahlı eylem: İki siyonist diplomat öldürüldü
Paranoyak Trump yine tehdit etti
BM: Trump'ın Gazze planı ahlaksız ve sorumsuzca