KDP Genel Başkanı Mesud Barzani: Halepçe asla unutulmayacak

Halepçe Katliamı’nın 32’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Barzani, "Halepçe’ye yönelik kimyasal saldırı, Kürdistan halkını silmek için düşman tarafından başlatılan suçlar ve felaketler zincirinin bir halkasıydı." dedi.

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani: Halepçe asla unutulmayacak

Halepçe’nin Kürdistan halkının bedeninde derin bir yara olduğunu ifade eden Barzani, "Bu asla unutulmayacak. Şehit Halepçe’nin verdiği kurbanlar ve mazlumluğundan dolayı dünya Kürdistan halkının acılarını anladı." ifadelerini kullandı.

Kürtlerin Irak devletinden Enfal ve Halepçe Katliamları için tazminat talebinde bulunma hakkı olduğunu belirten Barzani, Irak hükümetinin bu hakkı ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Fetha Amedê bi beşdarbûna gelek mirovan hat tertîpkirin
Saddam'ın Halepçe'deki kimyasal saldırısında dağılan aile yıllar sonra kavuştu
Kürd basını 127 yaşında
Güney Kürdistan'daki kimyasal saldırı yıldönümünde anma mesajı
Suçlular tarihin çöp sepetine gitti ancak Enfal Soykırımının yaraları hala iyileşmedi