Kekliklerin yumurtlama dönemi sürüyor

Güneydoğu Anadolu'da oldukça yaygın olan kekliklerin yumurtlama dönemi sürüyor.

Yabani kuş türü olup, evcil olarak da beslenen keklikler, Güneydoğu Anadolu'da oldukça yaygın. Yanlış avlanma sonucu sayıları azalan kekliklerin, yumurtlama dönemi sürüyor.

Genellikle mart ayından itibaren yumurtlamaya başlayan dişi keklikler, yaz mevsiminin ortasına kadar yumurtlamaya devam ediyorlar.

Kuluçka süreleri cinslerine göre farklılık gösteren keklikler, ortalama 25-30 gün kuluçkaya yatarlar. Bir keklik en az 15 yumurta yapar ve kuluçkaya yatar. Bu sürenin sonunda yavrulama dönemi başlar.

Uzmanlar, etleri lezzetli ve yumurtaları faydalı olan kekliklerin bu mevsimde özellikle avlanmaması gerektiği noktasında uyarıyor. (Süleyman Tunç - İLKHA)





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin Yıldız Kent site sakinleri: 3 aydan beri suyumuz yok, sürekli satın almak zorunda kalıyoruz
Mardin'de 6 kiloluk dev böbrek ameliyatla alındı
Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi
Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor
Mardin'de halk Gazze için duada buluştu