Kerkük'te bomba yüklü araç paniği: Facianın eşiğinden dönüldü

Irak'ın Kerkük şehrinde saldırı hazırlığındaki canlı bomba, kontrol noktasında fark edilerek öldürüldü.

Kerkük’te görevli federal polis biriminin açıklamasına göre, Miryem Beg bölgesindeki kontrol noktasını bomba yüklü pikapla geçmeye çalışan bir saldırgan fark edildi.

Canlı bomba, araca ateş açılması sonucu meydana gelen patlamada öldü. Patlama nedeniyle çevredeki bir sivil de hayatını kaybetti, 4 güvenlik görevlisi ile 2 sivil yaralandı.

Canlı bombanın elde edilen istihbarat sonucu tespit edildiği ve Kerkük’e girmeden öldürüldüğü belirtildi. Saldırıda kullanılması planlanan aracın da çalıntı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Federal polisin paylaştığı fotoğraflarda, saldırganın patlama sonucu parçalandığı görüldü.

İLKHA




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’nde Kor Mor gaz sahasına İHA saldırısı düzenlendi
KDP Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi
Irak ve Kürdistan Bölgesi seçimlerinin ilk sonuçları açıklandı
THY Süleymaniye seferlerine tekrar başladı
Güney Kürdistan'da bir dizi temaslarda bulundu