Kızıltepe’de 66 bin 607 öğrenci karne aldı-foto

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı sona ermesiyle 238 okulda toplam 66 bin 607 öğrenciye karneleri verildi.

Kızıltepe ilçesi İstiklal ortaokulunda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karnelerini Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin genç verdi.

Karne töreninde konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş şunları söyledi: “Derslik ihtiyacını çözmek için yeni okullar yapılıyor. Bu gün de karnelerinizi aldınız. bir yıl boyunca yoruldunuz sizden ricam dinlenmenin yanında bir şeyler yapmanızdır. Tatilde ne yapmak lazım farklı alanlara yönelmek lazım yani müzik olabilir, resim olabilir, farklı kurslar olabilir. Kitap okumayı mutlaka ihmal etmemiz lazımdır. Sene boyunca öğrendiklerimizi unutmamak için mutlaka test çözmek lazım. Karneler sizlerin kişilik notunuz değil fakat emeğinizin karşılığıdır. Ailenize selam gönderiyorum. Yıl boyunca emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Karnelerinizin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kızıltepe Haberleri

Şanlıurfa-Mardin kara yolunda tırla çarpışan saman yüklü kamyonet devrildi
20 tır kabini kül oldu
Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ege’den HAKSİAD’a nezaket ziyaret
Aşiretlerden toplumsal sorunlara karşı ortak mücadele çağrısı
Mardin’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı