Kolombiya'da hükümet karşıtı gösterilerde çıkan olaylarda 4 kişi öldü

Kolombiya'da, 1 aydan bu yana devam eden hükümet karşıtı protesto eylemlerinin devam ettiği Cali kentinde 4 kişi öldü.

Kolombiya'nın başkenti Bogota başta olmak üzere Medellin, Cali, Baranquilla, Cartagena, Valle de Cauca ve Bukaramanga'da sokağa çıkan binlerce kişi, Devlet Başkanı Ivan Duque'ye tepki gösterdi.

Gösterilerin başlangıcından bu yana şiddetli olayların yaşandığı ülkenin üçüncü büyük kenti Cali'de ise eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.Çıkan olaylarda, şu ana kadar 4 göstericinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Bogota'da şu ana kadar çıkan olaylarda 185 kişi yaralandı, onlarca kişi gözaltına alındı. Olaylar halen devam ediyor.

Kolombiya Ombudsman Ofisi'nden en son yapılan açıklamada, 28 Nisan'da genel grev ile başlayan vergi reformu karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı 46 olarak belirtildi.

Ülkede bağımsız STK'lerin verilerine göre ise 30 gün önce ulusal grevle başlayan vergi reformu karşıtı gösterilerde şu ana kadar 54 gösterici öldü, yaralı sayısı 1500'ü geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı