Köyüne işgal birimi yapılmasına karşı çıkan 12 yaşındaki Filistinli çocuk şehid edildi

Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'nın Ramallah kentinin doğusundaki el-Muhayyir'de, işgal birimleri inşasına karşı çıkan 12 yaşındaki Ali Eymen Nasır Ebu Ulya'yı katletti.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin, her zamanki gibi masum çocuklara karşı silah gücünü kullandığı, karnından vurarak yaraladığı Filistinli çocuğun hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Filistinli kaynaklar, Ebu Ulya’nın, siyonist işgal rejiminin köyünde inşa etmeyi planladığı Yahudi yerleşim birimlerine karşı yapılan protesto yürüyüşüne katıldığı sırada işgalciler tarafından vurulduğunu aktardı.

Filistinli araştırmacılar, siyonist işgal rejimi askerlerinin 2020'nin başından bu yana en az 10 Filistinli çocuğu şehit ettiğine dikkat çekerken 2000 yılından bu yana ise 2 bin 100'den fazla Filistinli çocuğun katledildiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Can kaybı 72 bin 938'e yükseldi
Şehit İzzeddin İzzeddin el-Haddad dualarla defnedildi
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 763’e yükseldi
Gazze'de ateşkes ihlallerinin devam etmesi sonucu 5 şehit
Kudüs'te rahibeye saldırı