Köyüne işgal birimi yapılmasına karşı çıkan 12 yaşındaki Filistinli çocuk şehid edildi

Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'nın Ramallah kentinin doğusundaki el-Muhayyir'de, işgal birimleri inşasına karşı çıkan 12 yaşındaki Ali Eymen Nasır Ebu Ulya'yı katletti.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin, her zamanki gibi masum çocuklara karşı silah gücünü kullandığı, karnından vurarak yaraladığı Filistinli çocuğun hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Filistinli kaynaklar, Ebu Ulya’nın, siyonist işgal rejiminin köyünde inşa etmeyi planladığı Yahudi yerleşim birimlerine karşı yapılan protesto yürüyüşüne katıldığı sırada işgalciler tarafından vurulduğunu aktardı.

Filistinli araştırmacılar, siyonist işgal rejimi askerlerinin 2020'nin başından bu yana en az 10 Filistinli çocuğu şehit ettiğine dikkat çekerken 2000 yılından bu yana ise 2 bin 100'den fazla Filistinli çocuğun katledildiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı