Küçük Begüm'ün organları 5 hastaya hayat oldu

Şanlıurfa'da beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Begüm Ustalar'ın organları 5 kişiye umut oldu.

Şanlıurfa'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen küçük kız çocuğu Begüm Ustalar'ın (13) organları nakil bekleyen 5 hastaya nakil edildi.    

21 Nisan tarihinde trafik kazası sonucu beyin travması gerçekleşen ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Ustalar'ın, 24 Nisan'da beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Hasan Basri Bahçıvan ve Mahmut Kılıç, Ustalar'ın ailesini organ bağışı konusunda ikna etti.  

Ankara Şehir Hastanesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen ekipler, Begüm Ustalar'ın pankreas, karaciğer, akciğer ve her iki böbreğini ameliyatla aldı. Alınan organlardan Akciğer, Ankara Şehir Hastanesine, diğer organlar ise Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesine helikopter ambulansla ulaştırıldı.

Ustalar'ın Babası Zafer Ustalar, "Kızımızın organlarını bağışladık. Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum. Ölüp de yok olacağına organ bekleyenlere hayat versin." dedi. 

Hastanelere ulaştırılan organların, nakil bekleyen hastalara başarılı bir şekilde transfer edildiği öğrenildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza