Kümes hayvancılığı üretimi arttı

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 tavuk eti üretimi ise yüzde 14,1 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 tavuk eti üretimi ise yüzde 14,1 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 hindi eti üretimi ise yüzde 9,2 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 5,5 tavuk eti üretimi ise yüzde 0,2 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 9,7 hindi eti üretimi ise yüzde 5,1 azaldı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Mercimek hasadının ardından patoz mesaisi başladı
Son yılların en verimli sezonunu yaşıyoruz
Güneydoğu Anadolu'nun 4 aylık hububat ihracatı 1,2 milyar dolar oldu
Hububat hasadına hazırlanan çiftçinin gözü buğday fiyatında
Tasarruflu tarımsal sulama sistemleri için hibe destek başvuruları başladı