Kur'an Ayı Ramazan

Batman'da Ramazan'ın ikinci Cumasında camiler dolup taşarken, hutbede "Kur'an Ayı Ramazan" konusu ele alındı.

BATMAN - Ramazan orucunun ikinci Cumasında da Batman'da camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Bu hafta hutbelerde "Kur`an Ayı Ramazan" konusu ele alındı.

 

Hutbenin başında Myanmar`ın Arakan bölgesinde Budistlerin zulüm ve katliamlarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlar için dua istendi.

 

Hutbede, Ramazan ayının Kur`an indirilen ay olduğundan Kur`an ayı olduğunu ve bu ayda bol ibadet ve zikirle birlikte Kur`an'ı çokça okumak gerektiği belirtildi.
 

Kuran'ın hayat nizamı olduğu ve insanlığın kurtuluşu için geldiği belirtilerek, dünya ve ahiret mutluluğumuzun Kur`an'a bağlanmaktan ve ona göre hareket etmekten geçtiği ifade edildi. (Veysi Demir - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İslam Ve Kuran Haberleri

Bayram namazı nasıl kılınır?
Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek
Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli
Fitre sadece bir yardım değil, oruçtaki kusurları tamamlayan ibadettir
İçerisinde Kadir Gecesini barındıran bu günleri değerlendirelim