"Kuran'daki her kıssa bizim aynamızdır"

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, Genç MÜSİAD ve Genç Memur Sen'in birlikte düzenlediği Kutlu Doğum konferansına katılan Yazar ve Şair Senai Demirci, Kur'an-ı Kerim'deki her kıssanın bizim için bir ayna olduğunu söyledi.

MARDİN - Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, Genç MÜSİAD ve Genç Memur Sen, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde birlikte “Kutlu Doğum” konferansı düzenledi.

 

Dün akşam saat: 19.00’da başlayan konferansa Yazar ve Şair Senai Demirci konuşmacı olarak katıldı. Konferans STK temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“O’nun ile husumeti sulha, farklılığı zenginliğe çevirdik”

Konferansta açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Allah Resulü ile birlikte husumeti sulha, farklılığı zenginliğe çevirdiklerini söyledi. Değer, “O’nun ile bizler, hepimizin Adem’in çocukları olduğumuzu, tek bir anne ve babadan dünyaya geldiğimizi, yani kardeş olduğumuzu öğrendik. O’nun ile bizler bir vücudun uzuvları gibi olduk. O’nun ile bizler hayatı, varlığı, sevinci, güzelliği, yudumluyoruz, ama onsuz biz, susuyoruz.” dedi.

 

 

“Haşa Allah, bize hikâye anlatmaz”

Daha sonra sahneye çıkan Senai Demirci, Allah Resulü’nü ve kendimizi tanımak için Hz. Yusuf’un kıssasına bakmamız gerektiğini ifade ederek, Hz. Yusuf’un kıssasını anlattı. Kur’an-ı Kerim’deki her kıssanın bizim aynamız olduğunu belirten Demirci, “Haşa Allah, bize hikâye anlatmaz.” dedi.

 

 

Demirci, “Hiçbir süre (Yusuf süresi hariç) tek bir kıssaya ayrılmamıştır ve hiçbir bir kıssa da bütün bir süreye yayılmamıştır. Yusuf kıssasının bir diğer özelliği de Mekki olmasıdır. Yani Mekke’de inmiştir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin halkı: Kentte 10 gündür su yok, perişan olduk
Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım
Mardin’de kazada ağır yaralanan kişi 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir