MERSİN -Tarsus'ta Deva Sağlık Mensupları Derneği çatısı altında toplanan bir grup doktor, Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz'in de aralarında bulunduğu 10 kişi, Kurban Bayramı münasebeti ile kurbanlarını paylaşmak ve sağlık taramasında bulunmak üzere Tanzanya'ya gitti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Deva Sağlık Mensupları Derneği (Deva-Der) 2. Başkanı Harun Yılmaz, "Bu yılki Kurban Bayramı'nda hamiyetli haklımızdan ve doktorlarımızdan oluşan bir grupla Afrikalı kardeşlerimizle Kurban Bayramını beraber kutlamak için Tanzanya'ya gidiyoruz. Tanzanyalı kardeşlerimizle Tarsus'tan yapılan kurban yardımları vesilesiyle ekmeğimizi bölüşerek, paylaşma geleneğini ve orada yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmadığımızı göstermek istiyoruz. Bu amaçla Tanzanya'ya kendi kurbanlarımızı ellerimizle onlara hediye etmek için yola çıkıyoruz. Müslüman din kardeşlerimizden fakir olanlara imkanlarımız ölçüsünde yardım yapacağız" dedi.
Tanzanya'ya gidecek olan 10 kişilik grubun 28 Ekimde döneceği bildirildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
Kurbanlarını Tanzanyalılarla Paylaşacaklar
Tarsus'ta bir dernek çatısı altında toplanan bir grup doktor, kurban Bayramı münasebeti ile kurbanlarını paylaşmak ve sağlık taramasında bulunmak üzere Tanzanya'ya gitti.
İlk yorum yazan siz olun
Tarsus Haberleri
Mersin’de 6 kişiyi öldüren zanlı yakalanacağı sırada intihar etti
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Demir'den Tarsus'taki silahlı saldırıya ilişkin açıklama
Tarsus'taki silahlı saldırıya ilişkin Mersin Valiliğinden açıklama
Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu
Mersin'in Tarsus ilçesinde hayırsever fırıncıdan örnek davranış