Kurdukları turizm kompleksi ile Ağrı Dağı ve Hazreti Nuh'un Gemisini anlatıyorlar

​Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 120 dönüm alan üzerine kurulan turizm kompleksi ile Ağrı bölgesi üzerine yapılan araştırmalarla ilgili halka bilgi veriliyor.

Türkiye ve dünya üzerinden özellikle Ağrı Dağı, Hazreti Nuh'un Gemisi ve bölge için yazılan eserleri baz alarak oluşturulan kütüphanede sergileyen dağcı Ahmet Ertuğrul, Ağrı Dağı'nın karşısında ve Hazreti Nuh'un gemisinin izi olduğu belirtilen Telçeker köyü bölgesinde kurduğu 120 dönüm alan üzerindeki turizm kompleksi ile vatandaşlara hizmet veriyor.

Turizm kompleksi yetkilisi Zafer Önay, 120 dönüm alanda inşa ettikleri Hazreti Nuh'un Gemisi maketi ve oluşturdukları kütüphane ile turistlere, vatandaşlara kültürel hizmet sunmayı öncelediklerini belirtti.

Önay, "Burası Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıkta bir alan. Turizmci arkadaşımız Ahmet Ertuğrul tarafından yapıldı. Gelen ziyaretçiler Hazreti Nuh'un Gemisi maketini görmeleri ve kütüphanemizi ziyaret etmeleri hem kendilerini ve hem de bizi mutlu ediyor. İlerleyen zamanlarda gerek gelen araştırmacılar ve gerekse turistler kütüphanemizden istifade edecekler. Burada üç çeşit otel binamız, yüzme havuzumuz, piknik alanımız gibi 120 dönüm üzerine inşa ettiğimiz turizm kompleksimiz var." dedi.

Kütüphanenin kapsamı hakkında da bilgi veren Önay, "Kütüphanemiz Urartu, Hz. Nuh’un Gemisi ile ilgili kitapları barındırıyor. Ağrı Dağı, Hazreti Nuh’un Gemisi ile ilgili bugüne kadar yazılmış kitaplar, yapılmış araştırmalar, kitaplaştırılmış sempozyum kaynaklarının ve bu bölge ile ilgili çalışmaların yapıldığı kaynakların sergilendiği bir alandır burası." şeklinde konuştu.

İLKHA




















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri

Bakan Göktaş Ağrı'da açıklamalarda bulundu
Ağrılı vatandaşlar, 205 milyon TL’lik dev projenin kaderine terk edilmesine tepkili
Dağcıların Ağrı Dağı’ndaki zorlu mesaisi
Ağrı Dağı’nda bir kadının cansız bedenine ulaşıldı
Zirvesi bulut, etekleri hayat, Ağrı Dağı'nda görsel şölen