Lice'de PKK'lilere ilaç temin eden bir kişi tutuklandı

Lice ilçesinde, yaralı veya sağlık sorunları olan PKK'lilere ilaç sağladığı belirtilen bir eczane çalışanı yapılan operasyonla yakalandı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Cemil kod adlı Ç.D isimli şahsın PKK/KCK terör örgütünün verdiği talimatlar doğrultusunda örgütsel eylemlerde bulunduğu, uzun zamandır Lice ilçesinde faaliyet gösteren bir eczanede, eczacı kalfası olarak çalıştığı tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada, "Terör örgütü yöneticilerince kendisine gönderilen ilaç listesine göre ve yaralanan-sağlık sorunları olan örgüt mensuplarının tedavilerinin tamamlanması için çok miktarda tıbbi malzeme temin ettiği yönünde bilgiler bulunan, Lice İlçesi Kali Mahallesi Muhtarı Cemil kod adlı Ç.D. isimli şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak Lice ilçesinde belirlenen adreste operasyon yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yapılan operasyonda, bahse konu şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, çıkarıldığı adli makamlarca "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan tutuklandığı belirtildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lice Haberleri

Diyarbakır Lice'de 555 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 25 gözaltı
Diyarbakır'da Silvan-Lice Karayolu yol ayrımında iki kamyonet çarpıştı: 2 ölü
Diyarbakır Lice'de 12 milyon 389 bin adet kök kenevir ele geçirildi
Diyarbakır Lice ve Hani'de 3 milyon 476 bin kök kenevir ve skunk ele geçirildi
Diyarbakır Lice'de 77 kilogram toz esrar ele geçirildi