İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze saldırılarının koordinasyon içinde idare edildiğini belirterek, "Olan biteni bilen herkes harika bir iş çıkardığımızı da bilir. Diğer tüm iddialar masaldır." dedi. Çocuk öldürmeyi harika bir iş sayan bu gaddar ve psikopat zihniyet gerçek yüzlerini böylece ortaya koyuyor.
Lieberman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binyamin Netanyahu ise ateşkesin bozulması halinde daha sert saldırılar düzenleyebileceklerini söyledi. Netanyahu, "Daha sert operasyonlar bekleyen vatandaşlar olduğunu biliyorum ve belki de bunu yapmamız gerekecek." diyerek yahudilerin ne kadar sadit olduğunu da gösterdi.
Öte yandan Savunma Bakanı Ehud Barak ise operasyonla amaçlanan bütün hedeflere ulaştıklarını öne sürdü. Barak, "Hamas ve İslami Cihad, acı bir darbe aldı." iddiasdında bulundu.
İsrail Ordusu ise ateşkesin başladığını doğruladı ve askerler risk altında olmadığı sürece Gazze'ye ateş açmayacaklarını açıkladı.