Malatya Diyanet-Sen Başkanından din görevlilerine dil uzatanlara tepki

​Başkan Mehmet Engin devletin, din görevlisini küçülten, kurumlar arasında fitne ve yanlış algı oluşturmak isteyen bu densizlere, ülkede dinle sorunu olan arsızlara hesap sorması gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda sosyal medyada, din görevlilerini, doktorlarla kıyaslayarak kendilerine saldırıp aşağılayıcı paylaşımlar yaptıklarına dikkat çeken Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Bu tür saldırıların millete hizmet yolunda azimlerini ve gayretlerini daha da arttıracağını belirtti.

"Kurumlar arasında asla kıyaslama yapılması doğru değildir" 

Engin, "Ülkemizde kamu kurumlarının hizmet alanı kanunla belirlenmiştir. Her kurum yasalar çerçevesinde kendine verilen vazifeyi yerine getirmekle sorumludur. Kamu ve kurum personelleri istisnasız hepsi devletimize ve milletimize hizmet etmek için vardır. Bundan dolayı kurumlar arasında asla kıyaslama yapılması doğru değildir. Bugün dünya (insanlık) olarak sıkıntılı bir dönemden geçmekteyiz. Bize düşen birlik ve beraberlik içinde yetkili ağızlardan gelen açıklamalara riayet ederek, devletimize, milletimize hatta kendimize destek olmaktır." diye belirtti.

"Din görevlileri camide imam, köy ve mahalleler de yerine göre psikolog, arabulucu ve uzlaştırıcı görevini yaparlar"

Bu ülkede dinle sorunu olan arsızların sosyal medyada Diyanet'e ve din görevlilerine saldırdıklarını belirten Engin, "Bu tür olaylar bizim milletimize hizmet yolunda azmimizi ve gayretimiz daha da artıracaktır. Din görevlisi kardeşlerimiz camide imam, köy ve mahalleler de yerine göre ambulans görevlisi, psikolog, arabulucu ve uzlaştırıcı görevini yaparlar. Hastanelerimiz de, KYK yurtlarında, Cezaevlerinde, Huzurevlerinde ve birçok yerde, devletimiz tarafından verilen vazifeyi yerine getirmektedir." dedi.

Tarihe bakıldığında müderrislerin, müftülerin ve hocaların istiklal meşalesini camilerde tutuşturarak manevi önderlik yaptıklarına dikkat çeken Engin, "Bu gün sosyal medyadan bizlere taş atan zavallılara sesleniyorum: Kurumlar arasında fitne çıkarmanız nafile, bu millet bu tür algı ve oyunlara gelmeyecektir. Bütün kurumlar milletimize hizmet için vardır. Hastalığa karşı tedbir için; tabii ki en başta göz önünde olacak, ilk konuşulan ekip sağlık çalışanları olacaktır. Sahada koşturan sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, kolluk görevlileri, belediye çalışanları, kamu görevlileri, din görevlileri ve işçiler için hepimiz dua edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Kurumlar arasında fitne veya yanlış algı oluşturmak isteyen bu densizlere hesap sorulmalıdır"

Engin, son olarak şunları söyledi: "Diyanet Sen olarak devletimizden beklentimiz Din görevlisini küçültmek, kurumlar arasında fitne veya yanlış algı oluşturmak isteyen bu densizlere hesap sorulmasıdır. Özet olarak kendini bilmezler her dönemde olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bizler bu tür saldırılara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz."

İLKHA






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Malatya Haberleri

Malatya'da depremde binaların yıkılma anı kameralara yansıdı
Seyir halindeki otomobil alev alarak küle döndü
​Malatya’da 2 sağlık çalışını darp eden şahıs tutuklandı
Malatya'da haklarında hüküm verilen 42 kişi yakalandı
Malatya'da bir doktor ile görevli darp edildi