Malatya İtfaiyesinden öğrencilere yönelik yangın tatbikatı

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Hekimhan Kaymakamlığı ile okul personellerine ve öğrencilerine yönelik yangın güvenlik eğitimi verildi.

Eğitim kapsamında, yangın esnasında ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiği anlatıldı.

"Yangın güvenlik eğitimi" sırasında yetişkinlere, küçük çaplı ev ve iş yeri yangınlarının nasıl söndürüleceği ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Yangın eğitiminin öğrencilere yönelik kısmında ise, yangın anında herhangi bir yere saklanmamaları, yangının çıkmış olduğu odanın kapısını açmamaları, yetişkinlere ve telefon kullanmaları mümkünse 110 İtfaiye İhbar hattına haber verilmesi gibi konular hakkında bilgiler verildi. 

Eğitim programı sonrasında da tatbikat düzenlendi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından okul bahçesinde küçük çaplı çıkarılan yangın, personeller tarafından söndürüldü.

İLKHA




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Malatya Haberleri

Malatya'da yaralı yılan kartalı koruma altına alındı
Suriyeli kardeşler üniversiteden birincilikle mezun oldular
Akpınar Çarşısı'nda baca krizi: Lokantacı esnafı büyük mağduriyet yaşıyor
Malatya-Elâzığ karayolunda hafif ticari araç devrildi: 2 yaralı
Malatya'da otogarda uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı