Malatya'da Kutlu Doğum coşkusu

Malatya Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği kutlu doğum etkinliği coşkuyla ve yoğun katılımla gerçekleşti.

MALATYA - Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, belediyenin yanındaki miting alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.


Sunuculuğunu Servet Tokat'ın yaptığı etkinlik, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Mehmet Göktaş, "İslam için tarihten bu yana bedel ödendi ve hala ödenmeye devam ediyor. Müslümanca yaşayan mazlum ve mustazaf halkımız, İslam düşmanları tarafından yıllarca hakaretlere mazur bırakılmış, günlerce işkencelere uğramıştır. Hala Müslümanlar bu konuda mağdurdur. Ama İslam ilk günkü gibi, dimdik ve sağlam bir şekilde tekrar dünyaya hâkim olacaktır" dedi.


Peygamberlerin gönderildikleri yerlere dikkat çeken Göktaş, "Peygamberler köylere ve kıytırık mahallelere gönderilmediler. Tağutların merkezlerine ve küfür sistemlerinin başkentlerine gönderildiler" şeklinde konuştu.


Etkinlikte konuşan Sertaç Tekdal ise, Efendimizin Kutlu Doğumu gerçekleşmeden önce dünyanın, Arap ve Yunan toplumunun içinde bulunduğu durumundan ve kız çocuklarının diri diri gömülmesinden söz etti.


Etkinlikte sanatçı Bilal Kürtçe Mevlit, Muhammed Hoca da Türkçe Mevlit okudu. Grup Hicret ve sanatçı Bilal ilahi ve ezgiler seslendirdi.


Etkinlik, Hafız Erkan Dönmez Hoca'nın okuduğu dua ile sona erdi. (Sabri Çalak - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Malatya Haberleri

Durdurulan araçtan binlerce sentetik uyuşturucu çıktı
Malatya'daki tren kazasında 50 ton mazot sızdı
Malatya'da yük treninin çarptığı şahıs hayatını kaybetti
Malatya'da "torbacı" operasyonu: 7 tutuklama
Malatya'nın Özalper ve Erkenek Mahallesinde trafik kazası, 7 yaralı