Mardin Hayvan Hastanesinde 1 ayda 150 hayvan ameliyat edildi

Mardin Hayvan Hastanesinde, bir ayda 150 ameliyat gerçekleştirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Şube Müdürlüğü Hayvan Hastanesinde bir ayda 150 ameliyat gerçekleştirdi.

Veteriner Hekim Fatma Nur Berhuni yaptığı açıklamada, Türkiye ve bölgemizde sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerinde olmayan ameliyat, katarakt, anestezi gibi bir çok cihaz ve imkanın Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde mevcut olduğunu ifade etti.

Berhuni, “Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde Hayvan Hastanesinde, röntgen, tam kan sayım cihazı, ultrason, SCR, EKG, göz cihazı FAKO gibi hastanelerde bulunması gereken tüm cihazlar mevcut. Cihazlarıyla bölgesine örnek olan hayvan hastanesinde ortez, protez, katarakt, felçli hayvanlara yürüteç ve bir çok operasyon gerçekleştiriliyor. Son bir ay içerisinde 450 ihbara cevap verilirken, kaza nedeniyle hayvan hastanesine getirilen150 sokak hayvanını ameliyat edildi.” diye konuştu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de bin 500 yıllık mozaik eser kaçakçılığı operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Mardin'de 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası ortaya çıktı
Mardin'de trafik kazasında hayatını kaybedenler defnedildi
Güneş: Karma eğitim anlayışı, Avrupa sisteminde ve dünya konjonktüründe de artık tartışılır hale geldi
Mardin’de tanker tır yoldan çıkarak kaza yaptı