Mardin kırsalında PKK operasyonları sürüyor

Mardin'de kırsal kesimlerde devam eden operasyonlarda 3 PKK'li öldürülürken, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Mardin Valiliği, şubat ayı içerisinde kırsal kesimlerde devam eden PKK operasyonlarına açıklama yaptı. Açıklamaya göre, operasyonlarda 3 kişi öldürüldü, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda 27 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildiği açıklamada, 3 PKK'linin ise öldürüldüğü ifade edildi.

8 ilçedeki 33 mahallede yapılan operasyonlarda, tespit edilen 28 noktada yapılan aramalarda; çeşitli marka ve modellerde 20 silah, bu silahlara ait 26 şarjör, çeşitli çaplarda 2 bin 391 fişek, 16 RPG-7 roketatar mühimmatı, 4 dürbün, 4 el telsizi, 27 kilogram patlayıcı, patlatılmaya hazır 8 EYP düzeneği, EYP yapımında kullanılan 57 adet malzeme ile çok sayıda tıbbi malzeme ve yaşamsal malzeme ele geçirildi.

Operasyonların mart ayında da devam edeceği öğrenildi.

İLKHA










 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin Yıldız Kent site sakinleri: 3 aydan beri suyumuz yok, sürekli satın almak zorunda kalıyoruz
Mardin'de 6 kiloluk dev böbrek ameliyatla alındı
Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi
Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor
Mardin'de halk Gazze için duada buluştu