Mardin kırsalındaki yasak kalktı

​Mardin'in 3 ilçesindeki 23 kırsal mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Mardin Valiliği, Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerinin 23 kırsal mahallesinde devam eden sokağa çıkma yasağı kaldırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerinde kırsal alanda faaliyet yürüten PKK tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınakların bulunarak tahrip edilmesi amacıyla düzenlenen operasyon nedeniyle Ömerli'nin Harmankaya, Duygulu ve Kovanlı, Nusaybin'in Güvenli, Heybeli, Çalıköy, Dallıağaç, İlkadım, Görentepe, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Yavruköy, Koruköy, Akarsu, Kuyular, Doğanlı, Karacaköy, Serikanya, Erdoğdu ve Dirim, Artuklu'nun da Ahmetli, Aytepe ve Sulak kırsal mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Söz konusu mahallelerde başlatılan operasyonların tamamlandığı ifade edilen açıklamada, 23 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağının saat 13.00'ten itibaren sona erdiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlara, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür edildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin Yıldız Kent site sakinleri: 3 aydan beri suyumuz yok, sürekli satın almak zorunda kalıyoruz
Mardin'de 6 kiloluk dev böbrek ameliyatla alındı
Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi
Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor
Mardin'de halk Gazze için duada buluştu