Mardin'de Dağa Götürülen 3'ü Çocuk 7 kişi Yakalandı

Mardin`de, PKK’ye katılmak üzere kırsal alana götürülen 18 yaşından küçük 3 kişinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Şenyurt ve Üçyol kavşaklarında uygulama yapan polisler, şüphe üzerine iki ayrı aracı durdurdu.

Araçlarda yapılan arama ve kontrollerde, çok sayıda örgütsel doküman ile PKK’ye iletilmek üzere hazırlanmış pusulalar ele geçirildi.

Otomobillerden birinde bulunan 18 yaşından küçük 2 genç kızın lise öğrencisi olduğu belirtildi. İfadelerinde, PKK’ye katılmak üzere kırsal alanına götürüldüklerini belirten 2`si genç kız 3 kişi, çocuk şubesine teslim edildi.

Yakalanan diğer 4 şüphelinin ise, PKK ile ilgili suçlardan emniyette kayıtlarının bulunduğu kaydedildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Gençlerde manevi eksikliğin temel nedeni dünyalık beklentiler
Savcılığa suç duyurusunda bulundu
Mardin’de 13 adet ruhsatsız tabanca ve mühimmat ele geçirildi
Mardin Artuklu’da bir evde bulunan sülün yetkililere teslim edildi
Mardin merkezli 7 ilde bahis ve dolandırıcılık operasyonu