Mardin'de Diyabete dikkat çekildi

Mardin’de “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında resim yarışması düzenlendi, tarihi mekânlar mavi ışıkla aydınlatıldı.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Dünya Diyabet Günü” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında resim yarışması düzenlenerek tarihi mekânlar mavi ışıkla aydınlatıldı.

Resim sergisinin yanında açılan stantta kan şekeri ölçümü yapılırken adımsayar ve broşürler dağıtıldı. Resim yarışmasında birinciye ödülünü İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, ikinciye İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Özlem Akman Yazgan verdi.

Zinciriye Medresesi de diyabetin sembol rengi olan mavi ile aydınlatıldı. Görkemli aydınlatma Mardin'in her tarafından hayranlıkla izlendi. Bu görüntüyü kaçırmak istemeyenler medresenin önünde bol bol fotoğraf çektikleri görüldü. (M. Salih Keskin – İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Gençlerde manevi eksikliğin temel nedeni dünyalık beklentiler
Savcılığa suç duyurusunda bulundu
Mardin’de 13 adet ruhsatsız tabanca ve mühimmat ele geçirildi
Mardin Artuklu’da bir evde bulunan sülün yetkililere teslim edildi
Mardin merkezli 7 ilde bahis ve dolandırıcılık operasyonu