Mardin’de halının içerisinde bulduğu parayı sahibine teslim etti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir halı yıkama fabrikasında halının içerisinde 1.500 ABD doları ve 2 bin TL çıktı. Fabrika sahibi, parayı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde hizmet veren bir halı yıkama fabrikasında yıkamak için havuza bırakılan halının içerisinde bir miktar para gören eleman, iş yeri sahibine haber verdi. Parayı sayan fabrika sahibi müşteriyi arayarak, parasını teslim etti.

Kadın müşterinin parayı nereye sakladığını ve miktarını dahi bilmediğini söyleyen fabrika sahibi Mahmut Erdoğan, parayı teslim ettiklerinde kadının sevinçten ağladığını söyledi. Bulunan para, altın veya değerli bir eşyanın sahiplerine teslim edilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, başkalarının hakkı olan bir şeye sahiplenmenin kul hakkına girdiğini hatırlattı.

“Müşterimiz sevinçten ağladı”

Bir müşterinin halısını yıkamak için havuza bıraktıklarında içerisinde yüklü bir paranın olduğunu fark ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Yaklaşık 10 yıldır halı yıkama işini yapıyoruz. Dün akşam bir müşterimizin halısını yıkamak için evinden alarak fabrikaya getirdik. Bu sabah halıyı yıkamak için havuza koyduğumuzda halının içerisinden yüklü miktarda para havuzun içerisine düştü. Parayı havuzdan çıkarıp saydık, bin 500 dolar ile 2 bin Türk lirası çıktı. Halıları alırken aldığımız bilgi notundan müşteriye ulaştık. İsminin açıklanmasını istemeyen bayan müşterimiz parayı nerede sakladığını ve miktarının ne kadar olduğunu hatırlamadığını söyledi. Kendisine bu kadar parayı bulduğumuzu söyledik. Müşterimiz çok sevindi ve sevinçten ağladı. Parasını evine götürüp kendisine teslim ettik. Bulduğumuz para hakkımız değildi. Sonuçta bir ailenin emeğiydi, alın teriydi. Parayı sahibine teslim ettiğimiz için biz de çok sevinçliyiz, vicdanen de rahatladık.” dedi.

“Geçen sene de 2 yüzük ve bir çift küpe bulduk sahibine teslim ettik”

Geçen sene de bir halının içerisinde 2 yüzük ile bir çift küpe bulduklarını söyleyen Erdoğan, geçen sene bulduğumuz yüzükleri ve küpeyi de o zaman sahibine teslim ettik. Onlar da o zaman çok sevinmişti. Başkasının parasını, altını veya bir eşyasını bulan insanlar ya da meslektaşlarımız muhakkak sahibine teslim etsinler. Çünkü bulunan bizim hakkımız değil, kul hakkına girer.” diyerek uyarıda bulundu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kızıltepe Haberleri

Mardin Kızıltepe’de iki grup arasındaki kavgada 1 kişi yaralandı
Kızıltepe'de bir evde çıkan yangında 1’i bebek 7 kişi dumandan etkilendi
Mardin Kızıltepe'de havalandırma boşluğuna düşen kadın hayatını kaybetti
Mardin Kızıltepe’de tır ile halk otobüsü çarpıştı: 18 yaralı
Mardin Kızıltepe’de dere yatağında bulunan cesedin, 5 gündür kayıp olan otizmli gence ait olduğu anlaşıldı