Mardin'de Muhtaç Öğrenciler Yararına Kermes

Mardin'de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Dost-Der, dar gelirli öğrenciler yararına kermes düzenliyor.

MARDİN - Dost-Der, Yenişehir'de karayolları yanındaki alanda dar gelirli öğrenciler yararına bir hafta sürecek ve geliri tamamıyla maddi durumu iyi olmayan öğrencilere harcanacak kermes düzenliyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Av. Yahya Turan; "Bir hafta sürecek olan kermese vatandaşların yoğun ilgisini beklediklerini ve bu kermesten elde edilen gelir ile birçoğu dar gelirli öğrenciye gerek gıda gerekse burs yardımında bulunacaklarını dile getirdi."

 

Kadın kollarının aylar öncesinden hazırlık yaptıkları kermeste, el emeği göz nuru çeyizlik eşyalar, eşarplar, seccadeler, dini kitaplar, oyuncak çeşitlerinin yanı sıra hamur işleri, tatlı çeşitleri, sarma ve lahmacun gibi vs. yerel birçok yemek çeşitlerinden elde edilen gelir fakir ve muhtaç öğrencilere verilecek. (Mehmet Arasan - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan çukuru halk kendi imkanlarıyla kapattı
Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir
Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli