Mardin'de “Yaşama Yol Ver” etkinliği

Mardin’de 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Yaşama Yol Ver”etkinliği düzenlendi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis ekibi, Sağlık Hizmetlerinin 25'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Yaşama Yol Ver”  etkinliği düzenledi.

 Bir AVM'de düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara acil sağlık hizmetlerinin önemi anlatıldı.

Uygulamalı olarak ilk yardım müdahaleleri konusunda bilgilendirme yapan ekipler, temel ilk yardım eğitimi, UMKE tanıtımı ve trafikte ambulansa nasıl yol verilmesi konusunda bilgiler verdi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ramazan Demir ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Feyzi Özünal da etkinlikte yer aldı.

Özünal, yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Yaşama Yol Ver” standı açtıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Trafikteki duyarlılık binlerce insanın yaşama tutunmasına vesile olabilir. Vatandaşlarımızın gereksiz olarak meşgul ettiği 112 telefon sırasında gerçek ihtiyacı olan hastanın ulaşmaması, kişilerin hayatını kaybetmesine ve sakat kalmasına yol açabilir. Vatandaşlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum; 112 acili gereksiz meşgul etmeyin, ihtiyacı olan hastanın ulaşması gecikmesin.”

İLKHA




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin'de 6 kilogram kaçak salep ele geçirildi: 2 kişiye 1,4 milyon TL ceza
Kadim kültürün ustaları: Tesbihin hakkı raconla değil, zikirle verilir
Sol örgütlerin işçi kutlamalarını Cuma namazına denk getirmesi tepki çekti
Mardin'de "Tesbih fuarı" yoğun ilgiyle açıldı
Kavan: Çocuklarımız fenni ilimleri okurken maneviyatı ıskalarsa çok daha büyük musibetlerle karşı karşıya kalacağız