Mardinli öğrencilere kitap hediye edildi

Mardin'de faaliyette bulunan bir dernek tarafından imam hatip ortaokulu öğrencilerine kitap hediye edildi.

Mardin merkez Artuklu ilçesindeki Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Mardin İmam Hatipliler Derneği (MARDİM-DER) yönetimi, öğrencilere 300 kitap hediye etti.

MARDİM-DER Başkanı Abdulsamet Yılmaz, ilk emri oku olan bir dinin mensupları oldukları halde çok az okuyan bir toplum olduklarını anlatarak, okuma alışkınlığını topluma yaymak için gayret ettiklerini söyledi.

Kentteki 25 imam hatip lisesi ve 114 imam hatip ortaokulunda yaklaşık 19 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Yılmaz, hedeflerinin bütün öğrencilere kitap dağıtmak olduğunu ve dağıtılan kitapların çoğunluğunun Diyanet yayınlarından oluştuğunu söyledi.

Yılmaz, "Daha önce 3 okulumuza kütüphane kurduk. Şimdi de okullarımızda kitap dağıtımı yapıyoruz. Bir okulumuzda 'Z Kütüphane' açma çalışmalarımız devam ediyor. Bir okulumuza daha 4 bin 500 kitap dağıtımı yapacağız." dedi. 

İLKHA








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan çukuru halk kendi imkanlarıyla kapattı
Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir
Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli