Marketlerde fahiş fiyat denetimleri sürüyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde hizmet veren fırın ve marketlere yönelik sağlık ve fiyat denetimleri sürüyor.

Fırınlarda gramaj ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı noktasında denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, marketlerde ise fahiş fiyatlar ve tarihi geçmiş ürünlerin denetimlerini gerçekleştiriyor.

Zabıta ekipleri aynı zamanda fırınlarda ve marketlerde Coronavirus ile mücadele kapsamında uyulması istenen hijyen, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ederek, işletmelerin mevzuata uygun hareket edip etmediklerini denetliyor.

Marketlerde kasada çıkan fiyatla etiket üzerindeki fiyatları karşılaştıran ekipler, vatandaşlardan da fahiş fiyat satanları kendilerine bildirmelerini istedi.

Fırın ve market çalışanlarına gerekli uyarılar yapılarak, bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yapılan denetimlerde vatandaşlardan olumlu yorumlar alan ekipler, denetimlerin sıklaştırılacağını vurguladı. 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli
Mardin’e gezmeye gelen Güney Koreli vatandaş İslam ile şereflendi
HÜDA PAR Mardin 5'inci Olağan İl Kongresi düzenleyecek