Merkez Bankası "Beklenti Anketi"nin ismi değişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yaşanan karışıklıkların önüne geçmek için 'Beklenti Anketi'nin ismini değiştirdiğini açıkladı.

TCMB'nin düzenli aralıklarla yayınladığı "Beklenti Anketi"nin adı yanlış anlamalara neden olduğu için daha kapsayıcı anlama kavuşturularak "Piyasa Katılımcıları Anketi" olarak değiştirildi.

Merkez Bankası, 2001 yılından bu yana uygulanan Beklenti Anketi'nin isminin Piyasa Katılımcıları Anketi olarak değiştirildiğini duyurdu. İsim değişikliğinin kamuoyu ve basında söz konusu anketin sonuçlarının TCMB'nin kurumsal beklenti ve tahminlerini yansıttığı yönündeki yanlış anlaşılmanın önüne geçmek amacıyla yapıldığı belirtildi.

TCMB'den yapılan duyuruda, söz konusu isim değişikliğinin, kamuoyu ve basında söz konusu anketin sonuçlarının bankanın kurumsal beklenti ve tahminlerini yansıttığı yönündeki yanlış anlaşılmanın önüne geçmek amacıyla yapıldığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
"Gazze, insanlığın kalbidir"
Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!
Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular