MERS şüphesi Kızıltepe Devlet Hastanesini alarma geçirdi

Kızıltepe Devlet Hastanesine gelen bir hastada MERS şüphesi üzerine hastane personeli, hasta ve hasta yakınları arasında endişe meydana geldi.

MARDİN - Kızıltepe Devlet Hastanesine, Dara köyünden MERS şüphesi ile bir hastanın sevk edilmesi üzerine hastane alarma geçerken hastane personeli, acile gelen hasta ve hasta yakınları arasında endişe oluştu.

 

Edinilen bilgiye göre, Mardin merkeze bağlı Dara köyünden Kızıltepe Devlet Hastanesine ambulansla getirilen 70 yaşındaki E.B. isimli kadın hastanın 15 gün önce hacdan döndüğünün öğrenilmesi üzerine hastanede MERS alarmı verildi. Hastanede doktor ve sağlık personeli alarm durumuna geçerken yapılan tetkikler sonucunda hastanın nefes darlığından dolayı rahatsız olduğu ortaya çıktı. Hasta yaşlı kadın gerekli ilaçlar yazılarak taburcu edildi.

 

Kızıltepe Devlet Hastanesi hekimleri ise MERS şüphesiyle hastanın kendi hastanelerine sevk edilmesine tepki gösterdi. Bu tür vakaları taşıyan hastaların, özel donanımlı oda ve bölümleri olan hastanelerde karantina altına alınması gerektiğini belirttiler. Yine bu tür vakalara, özel donanımlı ve giyimli hekim ve sağlıkçıların müdahale etmesi gerektiğini ifade eden hastane doktorları, Kızıltepe Devlet Hastanesinin böyle bir konuma sahip olmadığı söylediler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kızıltepe Haberleri

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde elektrik akımına kapılan servis şoförü hayatını kaybetti
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 3 kişilik aile cinayetinde iddianame kabul edildi
1’i ağır 9 kişi yaralandı
Kızıltepe Umut Kervanı’ndan Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki otomobil çarpıştı: 3’ü çocuk 6 yaralı