Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabaları başarılı olamayacak

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara aidiyetinin ve kutsallığının, İslam ümmetinin inancının bir parçası olduğunu belirten İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabalarının başarılı olamayacağı açıklamasını yaptı.

Mescid-i Aksa’nın yakılışının 50’nci yıldönümü dolayısıyla Hamas'tan yapılan açıklamada,  Kudüs halkının direnişinin desteklenmesi istenerek, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için ifade ettiği manaya yer verildi.

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara aidiyetinin ve kutsallığının, İslam ümmetinin inancının bir parçası olduğu, bu durumun tarihin değişmez gerçeklerinden biri olduğu kaydedilerek, siyonistlerin Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabalarının başarısız olacağına yer verildi.

Bildiride, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Filistin dışında yaşayan tüm Filistinlilerden direnişlerini sürdürmelerini istenerek; işgale ve işgalcilere karşı koymanın, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtarmanın tek yolunun direniş ve sabitelere sahip çıkmak, birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğuna yer verildi.

Arap ve İslam ülkeleri halklarının, Kudüs halkının direnişini destekleme çağrısı yapılan açıklamada son olarak; Kudüslülerin maruz kaldıkları baskıların, yıkımların, gözaltı ve tehcir operasyonlarının Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme çabalarının bir parçası olduğu belirtilerek, Kudüs’ün coğrafi ve demografik yapısını değiştirmek isteyen işgalcilerin Kudüslüleri topraklarından atamayacaklarını dile getirildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

İşkence, infaz, canlı gömülme
HAMAS'tan "Toplu mezarlar için uluslararası soruşturma" çağrısı
Nasır Hastanesi'nde üç yeni toplu mezar bulundu
Ebu Ubeyde: Düşman, yenilgiden başka bir şey elde edemeyecek
HAMAS: Esirlerin kurtarılması önceliğimizdir