MHP'den 4 vekil ihraç edildi

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Sinan Oğan'ın partiden ihraç edildiği bildirildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun kararına göre, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Sinan Oğan'ın partiden ihraç edildi.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, parti tüzüğünü 11, 79 ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunan Balıkesir Milletvekili İsmail OK, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Sinan Oğan hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyasının Merkez Disiplin Kurulu’nca müzakere edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile Ok’un,  Halaçoğlu, Okutan ve Oğan’ın, her biri için ayrı ayrı olmak üzere, MHP tüzüğünün 78/4-(e) ve (h) maddeler uyarınca Parti üyeliğinden "Kesin çıkarma" cezası ile cezalandırılmasına, katılanların oy birliği ile karar verildiği kaydedildi. (İLKHA)










 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

NATO, küresel işgal politikalarının silahlı gücüdür
Garantör ülkeler derhal devreye girmeli
Kumarın ve fuhşun her türlüsü yasaklanmalı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Şeyh Said ve dava arkadaşlarını TBMM Genel Kurulunda yâd etti
Ciddi endişeler taşıyoruz