Midyatlılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi istiyor

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyette bulunan yaklaşık 30 STK yaptıkları açıklamayla ilçede Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmasını istedi.

Midyat'ta aralarında Midyat Azim-Der, Eğitim Bir Sen, Diyanet Sen, Midyat Muhtarlar Derneği, Süryani Dernekler Federasyonu, Midyat Genç İş Adamları ve Genç Girişimciler Derneği'nin de bulunduğu yaklaşık 30 STK, yaptıkları ortak açıklamayla ilçede Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmasını istedi.

Basın açıklamasını okuyan Rıfat Direkçi, ilk olarak, eski Midyat Devlet Hastanesinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak düzenlenmesi için toplanan imzaların Sağlık Bakanlığı'na gönderilmesinin ardından Adalet Bakanlığı’na şartlı tahsisi yapılan eski Devlet Hastanesinin yeri ile ilgili tahsisin iptal edildiğini ve bunun da kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu yerde birinci basamak sağlık hizmeti verebilecek başka bir alan bulunmadığını ifade eden Direkçi, eski Midyat Devlet Hastanesi yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kurulması durumunda Midyat başta olmak üzere Nusaybin, Dargeçit, Ömerli, Savur, Gercüş, İdil ve Güçlükonak ilçelerine de hizmet vereceği söyledi.

Direkç, "Sağlık Bakanlığı teknik ekiplerinin verecekleri karar neticesinde, içinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başta olmak üzere sağlıkla ilgili ihtiyaç duyulan başka birimlerin de olacağı bir sağlık kampüsünün kurulması için ilgili tüm yetkilileri göreve, hizmet etmek isteyen herkesi de destek vermeye davet ediyoruz." dedi.   (Süleyman Tunç - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin halkı: Kentte 10 gündür su yok, perişan olduk
Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım
Mardin’de kazada ağır yaralanan kişi 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir