Midyat'ta iftar çadırları kuruldu

Midyat Kaymakamlığının organizesinde, hayırseverlerin katkılarıyla, yüzlerce oruçlu vatandaş iftar sofrasında bir araya geldi.

Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, manevi duyguların zirveye ulaştığı Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Mardin’in Midyat ilçesinde de iftar çadırları kuruldu.

Hükümet konağı önünde, önümüzdeki günlerde kütüphane olarak kullanılmak için kurulan kıl yörük çadırlarında, Ramazan ayı boyunca yüzlerce oruçluya iftar yemeği verilecek.

Ramazanın 3’üncü gününde bin kişiyi aşkın oruçlu vatandaş iftarlarını okunan akşam ezanıyla, hep birlikte açtılar. İftar için gelenler güvenlik nedeniyle detektörle arama yapılarak içeri alındı.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin iftar organizasyonu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kaymakamlık olarak sadece organizasyon yaptıklarını, ilçenin hayırsever iş adamları tarafından Ramazan boyunca iftar verileceğini söyledi.

Tekin, “Bizim zaten hem inancımıza hem kültürel geleneklerimize göre birlik ve beraberlik vurgulanıyor. Bu işin tamamen üstleneni ilçemizdeki hayırsever iş adamlarıdır. Bizim yaptığımız sadece işin organizasyonudur. Bugün burada İlçemizin eşraflarından her mahallesinden her kesiminden her meslek grubundan insanlarımız var. Allah hayırsever iş adamlarımızın yaptıkları yardımları ve hayırları kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

İftar öncesi Kur'an'ı Kerim ve ilahiler okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik oruç ve ibadetlerinin kabul olunması için dua etti. Bilik "Ramazanı hayatımızda tatbik etmeye, Ramazanı yani oruçlu olduğumuzu bütün bedenimize ve organlarımıza yansıtacağımız günler yaşıyoruz. Çok mübarek günlerin içerisindeyiz. Çünkü hem oruçlarımızı tutuyoruz. Hem sadakalarımızı verip, iyiliklerimizi yapacağız. Ramazandaki kazanımlarımızı inşallah Ramazan sonrasına da aktaracağız.” şeklinde konuştu.

İftarlarını açan vatandaşlar ise yapılan iftar programından memnun olduklarını belirterek yetkililere teşekkür ettiler. 

İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA
























 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Midyat‎ Haberleri

Mardin Midyat’ta anne ve 2 yaşındaki kızına otomobilin çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Mardin'in Midyat ilçesinde tanker ile minibüsün karıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Midyat’ta yine silahlı kavga: 4 yaralı
Mardin’in Midyat ilçesinde iki aile arasında kavga: 2’si ağır 12 yaralı
Mardin’in Midyat ilçesinde silahlı kavga: 1 ölü 2 yaralı