Midyat'ta mukabele sünnetine yoğun ilgi

Mardin'in Midyat ilçesinde halk, ramazan ayının geleneklerinden biri olan mukabele sünnetine yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan ayının geleneklerinden biri olan mukabele okumaları camilerde, mescitlerde ve evlerde başladı. Hazreti Muhammed'in Cebrail (a.s) ile ramazan ayında karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele, Midyat'ın tarihi Merkez Cevat Paşa camii ve diğer camilerde de ihya ediliyor.

İslam dünyasında 14 asırdır süren mukabele geleneğine Midyatlı vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Ramazanın ilk gününde camilere akın eden vatandaşlar öğle namazını müteakip Kur'an-ı Kerimi alarak mukabele halkalarına katıldı.

Merkez Tarihi Cevat Paşa Cami İmam-Hatibi Halil Mertoğlu mukabele öncesi yaptığı açıklamada mukabelenin önemine vurgu yaptı.

Herkesi mukabeleye katılmaya çağıran Mertoğlu, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz ile Cebrail'ın (Aleyhisselam) karşılıklı olarak Kur'an-ı Kerim okumaları mukabele olarak bize gelmiştir. Biz de bu güzel sünneti devam ettiriyoruz. Kur'an-ı Kerim okuması zayıf olan vatandaşlarımızın hatalarını görmesi için mukabeleye iştirak etmelerini istiyoruz. Bu güzel sünneti hem ibadet hem birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli görüyoruz. Bu nedenle okumasını bilen bilmeyen herkes bu mukabele programlarına katılmalıdır."

Öğle namazında 5, ikindi namazında ise 5 yaprak olmak üzere günde bir cüz Kur'an-ı Kerim okunması ile ramazan sonunda bir hatim tamamlanmış olacak.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Midyat‎ Haberleri

Mardin Midyat’ta anne ve 2 yaşındaki kızına otomobilin çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Mardin'in Midyat ilçesinde tanker ile minibüsün karıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Midyat’ta yine silahlı kavga: 4 yaralı
Mardin’in Midyat ilçesinde iki aile arasında kavga: 2’si ağır 12 yaralı
Mardin’in Midyat ilçesinde silahlı kavga: 1 ölü 2 yaralı