Mil-Diyanet Sen Şırnak İl Başkanı Doru: Milleti piyango kuyruklarına mahkûm etmek de haram

Mil-Diyanet Sen Şırnak İl Başkanı Muhammed Salih Doru, Milli Piyangonun haram olduğu kadar, milleti piyango kuyruklarına mahkum etmeninde haram olduğuna vurgu yaparak, devlet eliyle kumar oynatılmasını esefle karşıladıklarını söyledi.

Yılbaşının yaklaşmasıyla alımı artan piyango biletiyle ilgili yazılı açıklamada bulunan Mil-Diyanet Sen Şırnak İl Başkanı Muhammed Salih Doru, Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek İşleri Yüksek Kurulu'nun şans oyunlarını haram kapsamında değerlendirildiği açıklamasını anımsatarak, "Dolayısıyla piyango dini ve milletimize özgü de değildir. Çünkü milletimiz inançlıdır ve İslam’ın yasakladığı kumarın her türlüsüne karşıdır" dedi.

Müslümanlara, şans oyunu adı altında yapılan kumara karşı hassas davranarak haram olduğu için piyango almama uyarısında bulunan Doru, "Milli Piyango bir devlet kurumudur ama devlet kurumu olması Müslümanlar üzerindeki etkisini değiştirmez. Devlet, milletinin dinini korumak zorundadır ve kumarla milletine umut dağıtamaz, milletini şans oyunlarına yönlendiremez. Piyangonun haram olduğu kadar, milleti piyango kuyruklarına mahkûm etmek de haramdır. Mil-Diyanet Sen olarak, güçlü devletimizin, milletimiz menfaatine yaptığı her hayırlı hizmetin yanındayız ve sonuna kadar destekliyoruz. Ancak kumar ve şans oyunlarından necip milletin dinini muhafaza etmek görevi olduğunu da hatırlatıyor, devlet eliyle bu oyunların oynatılmasını esefle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri

Trafik ve güvenli sürüş uzmanı Tulukçu: Trafikte öfke patlamasının en büyük nedeni kurallara uymamak
Şırnak'ta asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 86 gözaltı
Şırnak'ta narkotik ve kaçakçılık operasyonları: 40 gözaltı
HÜDA PAR’dan 13 yıldır bitmeyen Şırnak-Van yolu için yetkililere çağrı
Şırnak'ta tırda 5 kilo 800 gram metamfetamin ele geçirildi