Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şırnak’ta

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı Ak Parti Şırnak İli 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Şırnak’ta öğrencilerin mezun oldukları zaman kolayca iş bulabilecekleri alanlarda fakülte açmayı planladıklarını söyledi.

Şırnak Kapalı Spor salonunda gerçekleşen Ak Parti İli 5.Olağan kongresi için Şırnak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Nabi Avcı, kongrede yaptığı konuşmada, kendisinden önce kürsüye çıkıp Kürtçe konuşanlar gibi konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapmayı arzu ettiğini, ancak eskiden Kürtçe seçmeli ders olmadığı için, bu imkandan mahrum olduğunu belirterek, “Ama şimdi çocuklarımız hem Kürtçe’yi hem de Türkçe’yi güzel konuşmayı önümüzdeki yıllarda öğrenecekler. Böyle bir neslin yetişmesine katkıda bulunduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz.” dedi. 

Avcı, son zamanlarda bölgede meydana gelen olaylarda halkın yer almadığına dikkati çekerek, bu yıl yapılacak seçimler nedeniyle bazı kentlerde taşımalı ekiplerle provakasyonların sahnelenmeye çalışıldığını ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş ise yaptığı konuşmada, son dönemlerde bazı şehirlerde baskı ve tehdit sonucu çıkarılan olayların 1980 öncesinde yaşanan olaylarla aynı paralelliği taşıdığını belirterek “Senaryo aynı sadece piyonlar değişiyor, bunlar dış mihraklar tarafından organize ediliyor.”şeklinde konuştu.

 ‘’Bu meseleyi çözmeden hiçbir konuda mesafe kat edemeyiz’’

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da çözüm sürecinde önemli mesafeler kat ediliğini belirterek, şunları söyledi: “Hiç kimse çözüm sürecini bu iki yılda yapılanlardan ibaret sanmasın. Hiç kimse çözüm sürecini küçük basit bir girişim olarak görmesin. Büyük bir risk alarak, sorunları  çözmek için bütün gayretler gösteriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bu meseleyi çözmeden, hiçbir konuda mesafe kat edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Kongre programından sonra bir otelde MEB öğretmenleri ve yöneticileri ile bir araya gelen Bakan Avcı, Vali Hasan İpek ile birlikte istişare toplantısına katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Avcı, “ Ankara’da masa başında çok parlak görünen projeler, uygulamalar, tasarımlar, sahada farklı neticelere varabiliyor. Bu toplantıdaki amacımız, Milli Eğitim Bakalığı’nın uygulamalarını ve yapılması planlanan çalışmaları öğretmenlerle istişare etmek. Bu tür toplantılar, çok önem ve değer taşıyor.” dedi.

“Amacımız proje öncesi öğretmenlerimizle istişare etmek”

Bakan Avcı konuşmasının devamında şunları söyledi; “ Projeler gerçekleştirdiğimiz zaman uygulamaya geçmeden önce bu konuda öğretmenlerimizle, eğitmenlerimizle, yöneticilerimizle tartışarak bunu uygulamaya çalışıyoruz. Bu toplantıların ayrıca, yereldeki bazı sorunları gündeme getirmemiz ve çözülmesine vesile olmasını amaçlıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın bulundukları ilde, ilçede, köyde veya okulda yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini burada beraber istişare edip çözmeye çalışıyoruz’’diye konuştu.

Bakan Avcı toplantı çıkışında kendisine Şırnak balı, yöresel halı ve Nuh’un gemisi maketi hediye edildi. Daha sonra Bakan Avcı ve beraberindeki heyet ile birlikte Şırnak’tan ayrıldı.(İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri

PKK elemanlarının kullandığı 85 mağara ve sığınak imha edildi
Maganda kurşunu 2 yaşındaki Vildan'ı yatalak bıraktı
Eren Kış-1 Operasyonu'nda 2 PKK elemanı öldürüldü
Şırnak'ta Eren Kış-1 Operasyonu başlatıldı
Zamlar esnafı zor durumda bırakıyor