Minikler "Gelin bir olalım" dediler

Şanlıurfa'da 0-6 yaş arasındaki öğrencilere eğitim veren Minik Öncüler Kreşi, 2012-2013 eğitim sezonunu anlatan bir program düzenledi.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da 0-6 yaş arasındaki öğrencilere eğitim veren Minik Öncüler Kreşi, 2012-2013 yılı eğitim sezonunu anlatan bir program düzenledi. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Kreş Müdürü Perihan Taylı, çocuk eğitimiyle ilgili bir konuşma yaptı. Programda minik çocuklar Kuran-ı Kerim okudular, tiyatro oynadılar ve ilahiler söylediler. Hz. Mevlana'nın sözlerini sırayla okuyan minik çocuklar, Müslümanların vahdetinin gerekliliğini konu alan ilahiyi söyleyerek 'Gelin bir olalım'dediler.

'Elinizin altındakilere iyi davranınız' hadisini hatırlatan Taylı, herkesin bu sorumluluğun bilincinde olması gerektiğini ifade ederek "Allah onları bizim elimizin altına vermişse bizler onlardan sorumluyuz. Elimizden gelen her şeyi yapmak durumundayız. Bu sorumluluk sadece dünyalıkları için geçerli değildir. Onlara manevi yönden eğiterek doğdukları gibi tertemiz olarak istediğimiz gibi Rablerine teslim edebiliriz."dedi.

Çocukları eğitirken baskı ve güç kullanmanın yanlışlığına değinen Taylı "Bunu yaparak onları Allah'a hayırlı bir kul yapamayız. Baskı yapılan çocuklar toplumda kendini ifade edemeyen bir birey olarak karşımıza çıkıyor, onun için çocuklarımızın ahlak ve kişiliklerini siz şekillendiriniz işte o zaman kendisini ifade eden, kendisini inşa edebilen şahsiyetler yetiştirebiliriz" ifadelerini kullandı.(M.Emin Polat/Osman Gülebak-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza