Mısır konsolosluğu önünde gıyabi cenaze namazı kılındı

2013 yılından bu yana zindanda bulunan ve çıktığı mahkeme salonunda şehid olan Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için İstanbul’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Darbeci Sisi tarafından bir darbe ile görevine son verilen, 2013 yılından bu yana zindanda bulunan ve çıktığı mahkeme salonunda şehid olan Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılanlara birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde birçok STK, yüzlerce gönüllüsüyle Sisi cuntasını protesto etmek için İstanbul'da Mısır Konsolosluğu önünde toplandı.

Toplanan kalabalık şehid Muhammed Mursi için dua ederken katillerine ise lanet okudu.

Mısırlı birçok yetkili ismin katıldığı protesto gösterisinde İhvan-ı Müslimin Türkiye Temsilcisi Mithad El Haddad, bir konuşma yaptı. Haddad, "Belki yakın bir tarihte Mısır'da Sisi cuntası tarafından yapılan tüm bu zulümlere karşı Allah'ın ayetlerini açık ve net bir şekilde göreceğiz." ifadeleri kullandı.

Haddad, yaptığı konuşmanın ardından konsolosluk önünde toplanan yüzlerce kişiye şehid Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dua eden İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Allah’u Teâlâ'dan Müslümanların birlik olması için niyazda bulundu.

Saflarını belli etmek adına toplandıklarını belirten Döngeloğlu, kardeşleri olan Mursi’ye sahip olamadıklarını ifade etti.

Döngeloğlu, “El uzatamadığımız, kardeşliğimizin hakkını yerine getiremediğimiz bir milyar 800 milyon Müslüman olur da bir Müslüman kurtulmaz mı? Bir Hazreti Hamza kadar düşmanları korkutamadık. Hattab’ın oğlu Hazreti Ömer kadar olamadık. Hendek meydanındaki Hazreti Ali olamadık. Ürdün topraklarındaki Ebu Ubeyde bin Cerrah, Şam topraklarında Şürahbil bin Hasene, Diyarbakır-Urfa topraklarında Iyaz bin Ganem olamadık." dedi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı
HAKSİAD Genel Merkezi’nde bankacılık ve inovasyon buluşması
İslami kimlik cezalandırılıyor
HÜDA PAR’dan gıyabi cenaze namazı çağrısı
Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?