Mısır'da 12 darbe karşıtına idam cezası verildi

Mısır mahkemesi, geçtiğimiz yıl darbe sonra meydana gelen olaylar sırasında bir polisi öldürmekle suçladığı İhvan destekçisi 12 darbe karşıtına idam cezası verdi

Mısır mahkemesi, geçtiğimiz yıl darbe sonra meydana gelen olaylar sırasında rütbeli bir polisi öldürmekle suçladığı İhvan destekçisi 12 darbe karşıtına verilen idam cezalarını onayladı.

Mısırlı yargıç Mutaz Hafagi idam kararlarını ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında verdi. Daha sonra kararların onaylanması için Mısır müftülüğüne sevk etti. Müftülüğün onayının ardından mahkeme idam kararlarını kesinleştirdi.

İdama mahkum edilen 12 darbe karşıtından 7'si mahkemede hazır bulundu, diğer 5'ininse firari olduğu belirtiliyor. Aynı davadan yargılanan 25 kişisininse 10'ar yıl hapse mahkum edildiği bildirildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mısır Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç yaralandı
Namaz kılmamıza dahi izin verilmedi
Darbeci hain Sisi Yönetimi Gazze konvoyunu durdurdu
Hasan el Benna şehadetinin 75'inci yılında yâd ediliyor
Mısır: israil, Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların girişine engel oluyor