Mısır'da ABD'ye Öfkesi Dinmiyor

Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içeren filme tepki göstermeye devam eden Mısırlıların öfkesi bir türlü dinmek bilmiyor.

MISIR - Amerika'da yaşayan bir grup Kıpti tarafından çekilen ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren sinema filmine tepki gösteren Mısır'lılar, ABD'nin Kahire Büyükelçiliği önünde yeniden toplandılar.

 

Sabah saatlerinden itibaren Büyükelçiliği basan halk, taşlar ve Molotof kokteylleriyle binaya saldırdılar. Binanın güvenliği ile protestocular arasında çıkan çatışmada 2'si Subay 13 asker yaralandı.

 

Mısır içişleri bakanlığı sözcüsü, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada olaylara karışan 12 göstericinin tutuklandığını bildirdi. (Osman Çelik - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı