Mısır'da İdam krizinde ölenlerin sayısı 48'e yükseldi

Mısır'da 21 kişiye verilen idam kararını hedef alan protestolarda ölenlerin sayısı 48'e yükseldi.

KAHİRE - Geçen yıl Port Said Stadyumu'nda 74 kişinin hayatını kaybettiği maç faciasının ardından mahkemenin 21 sanığa verdiği idama cezası ülkeyi karıştırdı.


Cuma gününden beri ülkede 48 kişinin hayatını kaybettiği 500'e yakın kişinin yaralandığı olayların ardından sonra Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Port Said, İsmailliye ve Süveyş kentlerinde bir ay boyunca olağanüstü hal ilan etti. Yerel saatle akşam 21'den sabah 6'ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.


Son dönemde kamu kurumları ve özel kuruluşlara yapılan saldırıları kabullenmez olduğunu aktaran Mursi, "Vatanı korumak herkesin sorumluğudur. Yargı kararlarına herkes saygı göstermeli. Hiç kimseye ayrımcılık yapmıyoruz" dedi.


Muhaliflere diyalog çağrısında bulunan Mursi, bu konu ile ilgili bir bildiri yayımlayacağını açıkladı. (Cuma Karakoç-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mısır Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç yaralandı
Namaz kılmamıza dahi izin verilmedi
Darbeci hain Sisi Yönetimi Gazze konvoyunu durdurdu
Hasan el Benna şehadetinin 75'inci yılında yâd ediliyor
Mısır: israil, Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların girişine engel oluyor