Mübarek'e Benzeyen Adam Linç Edilmekten Son Anda Kurtuldu

Kahire'nin "Mısır El-Cedide" mahallesinde halk, yoldan geçen bir Yemenliyi devrik lider Hüsnü Mübarek zannederek linç etmek istedi.

KAHİRE - Hermes Press Sitesinin verdiği habere göre, Mısır El-Cedide caddesinden geçen topluluk hastanede tedavi gören Hüsnü Mübarek'e benzettikleri bir şahsı az kalsın linç ediyordu. Bunun üzerine adam, hem kaçarak kalabalığın elinden kurtulmaya çalışıyor hem de kendisinin Hüsnü Mübarek olmadığına dair yemin ediyordu.

 

Yemen lehçeli ve Hüsnü Mübarek'le arasında büyük yaş farkı olmasına rağmen kendisinin Yemen vatandaşı olduğunu, Mısır'a akrabalarını ziyarete geldiğini söylemesine rağmen Mısırlı vatandaşlar ona inanmıyordu.

 

Bir süre sonra trafik polisleri geldi. Polisler, halka adamın 1951 doğumlu Muhammed Abdullah Şamri olduğunu belgeleyen pasaportunu gösterdi. Böylece halk sakinleşip adamı serbest bıraktı. Halk daha sonra ellerini birbirine tokuşturarak Bu garip benzerliğe hayretler içinde kaldılar.

 

Ardından halk Abdullah Şamri'den özür diledi. O da beklemeden bir taksi durdurarak, linç edilme tehlikesi geçirdiği yerden hızla uzaklaştı. (Mücahid Temel - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı