Muhaliflerin toplantısında karar çıkmadı

Suriyeli Muhalifler, toplantısının iki gündür ele aldığı yeni üyelerin katılması, genişleme ve Cenevre 2 toplantısına katılma konusuda bir karar çıkmadı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'da gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı devam ediyor. Koalisyon, toplantısının iki gündür ele aldığı yeni üyelerin katılması, genişleme ve Cenevre 2 toplantısına katılma konusuda bir karar çıkmadı. 

Muhaliflerin genel kurul toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan SMDK Basın Merkezi Müdürü Halid el Salih, iki gündür devam eden koalisyona yeni üye katılması ile ilgili görüşmelerin gerekenden çok daha fazla uzadığını söyledi.

Yeni üyelerin seçimi konusuda farklı görüşlerin olduğunu ifade eden El Salih, "Yeni üyelerin durumu ile ilgili görüşmeler çok yavaş ilerliyor. Özellikle katılacak üyelerin sayısı konusunda görüş ayrılıkları var. " dedi.

Suriye muhalefetinin Cenevre toplantısına katılması ile ilgili açıklamada bulunan El Salih, "Cenevre 2 toplantısı ile ilgili durumun hâlâ belirsizliğini koruyor. Toplantıya kimin katılacağı, nerede olacağı ve nelerin ele alınacağı gibi bir çok konu şu ana kadar belirsiz. Değişik ülkelerden gelen heyetler koalisyon üyeleri ile görüşüyorlar. Bu olağan bir durum. Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, Fransız yetkililer ile görüşmeler yapılıyor. Ancak süreç ile ilgili şua ana kadar açık bir şey yok." diye konuştu.

"BELİRSİZLİKLERİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Esad yönetiminden 5 kişinin Cenevre 2 toplantısına katılacakları yönündeki bir soruyu cevaplandıran El Salih, "Esad yönetiminin gönderdiği kişiler ile görüşme zaman kaybıdır. Kaldı ki bu heyetin hiç bir yetkisi yok. Bu bir zaman kaybıdır. Bir çok konu ile ilgili belirsizlik sürüyor. Kimse de boşuna zaman kaybetmek istemiyor. Biz de tüm bu belirsizliklerin giderilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ESAD SON OLARAK ADRADA KİMSYASAL SİLAH KULLANDI"

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Suriye Haberleri

ENKS, Suriye muhalefetinden ayrıldığını duyurdu
Esad rejiminin işkence belgelerini sızdıran isim ortaya çıktı
Siyonist rejim fırsattan istifade ederek Şam'ın yakınlarına kadar ulaştı
Şam’da rejim kuvvetleri kontrolü kaybetti
Suriye'ye deprem yardımlarının ulaştırılması için iki sınır kapısı daha açılacak