Mürşitpınar Sınır kapısı IŞİD'in eline mi geçti?

Suriyeli yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Mürşitpınar Sınır kapısının IŞİD'in eline geçtiği iddia edildi.

ŞANLIURFA – Suriyeli yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Mürşitpınar Sınır kapısının IŞİD’in eline geçtiği iddia edildi. Koalisyon uçaklarının Murşitpınar sınır kapısına yakın bölgeleri bombalamaya başlaması bu iddiaları doğrular nitelikte.

Öte yandan Kobani’de IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar 41’inci gününde de devam ediyor.


Kenti 3 cepheden kuşatan IŞİD, Mürşitpınar sınır kapısına yakın yerlere yoğun top atışları yapıyor. Kentin doğu bölgesinde IŞİD ile YPG arasında ağır silahlarla şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD tarafından atılan havan topları Mürşitpınar mahallesinde boş bir alana düştü.

Yoğun çatışma esnasında YPG bayrağı indirildi
Birçok havan topunun isabet ettiği Mürşitpınar sınır kapısının yakınında bulunan yüksek bir binada dikili olan YPG bayrağının yerinde olmadığı görüldü. Yerinde olmayan YPG bayrağının kimin tarafından indirildiği bilinmiyor. Sonrasında ise söz konusu binaya her hangi bir bayrağın dikilmediği görüldü. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Suriye Haberleri

Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor
Umut Kervanı Kobani'de yardım dağıttı
Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin
Umut Kervanı, Afrin'de çatışmanın mağdurlarına sıcak aş dağıttı
Yardım ulaştırmak üzere Umut Kervanı heyeti Halep'te