Mustazaflar Malatya'da unutulmadı

Malatya'da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Hayrın Yolcuları Derneği tarafından Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Malatya'da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Hayrın Yolcuları Derneği tarafından Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Dernek binasında yapılan etkinlik, Hafız Yunus Buldu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından dünya mustazaflarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından Eğitimci Hasan bir konuşma gerçekleştirdi.

İslam'ın insanı 'eşref-i mahlûkat' yaptığını belirten Şahin, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Şahin, "Mustazaflık uysallık değil. Her şeye boyun eğen, her şeyi kabul eden, her şeyi içselleştiren bir anlayış değil. Onun için Kur'an-ı Kerim'de Mustazaflar tanımında üç sınıftan bahsedilir. Gayretli Mustazaflar, gayretsiz Mustazaflar ve kişiliksiz Mustazaflar. Kur'an-ı Kerim'de Allah (c.c.) 'Sizi yeryüzünün önderleri ve varisleri yapacağım' vadinde bulunduğu sınıf gayretli Mustazaflar sınıfıdır. Sahabeler buna örnektir.” diye konuştu.

Programın sonunda 31 Ocak'ta Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda ilde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Program,yapılan dua ile sona erdi. (M. Ali Batı- İLKHA)















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Malatya Haberleri

Malatya'da dolu sonrası hasar tespit çalışmalarına başlandı
Malatya için şiddetli yağış uyarısı
Malatya'da dolu kayısıyı vurdu, hasar tespiti başlayacak
Malatya'da kaza sonrası sürücüler kavga etti: 2 yaralı
Malatya'da zirai don alarmı: Çiftçiler ateşle önlem aldı