Nusaybin ve Savur'da çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin ve Savur ilçelerinde devam eden operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinin Yakınca, Bahminin, Kaleli, Güzelsu, Yol, Dibek, Üçyol, Dağiçi, Şekrin ve Eskihisar mahallelerinde 3 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası PKK’ye yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor.

Söz konusu bölgede başlatılan operasyonda 4 ayrı sığınak tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramalarda 2 RPG-7 roketatar, 4 roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 25 kilogram amonyum nitrat, 100 gram C4 patlayıcı, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 14 tüp, bir büyük telsiz, 50 metre kablo, bir GPS ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Savur ilçesinde ise tespit edilen sığınak içerisinde bir av tüfeği ve muhtelif yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin'de 6 kilogram kaçak salep ele geçirildi: 2 kişiye 1,4 milyon TL ceza
Kadim kültürün ustaları: Tesbihin hakkı raconla değil, zikirle verilir
Sol örgütlerin işçi kutlamalarını Cuma namazına denk getirmesi tepki çekti
Mardin'de "Tesbih fuarı" yoğun ilgiyle açıldı
Kavan: Çocuklarımız fenni ilimleri okurken maneviyatı ıskalarsa çok daha büyük musibetlerle karşı karşıya kalacağız