Nusaybin’de 8 PKK’li daha öldürüldü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 8 PKK’li daha öldürüldü. Mardin Valiliği, operasyonların başladığı 14 Mart’tan bu yana öldürülen PKK’lilerin sayısını 214 olarak açıkladı.

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının 30’uncu gününe girdiği Nusaybin için günlük basın bilgilendirmesi yapmaya devam ediyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada; PKK’lilerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, gizlenen bombalı tuzakları temizlenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonların sürdüğü belirtildi.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede 8 PKK’li daha öldürülürken, operasyonların başladığı 14 Mart’tan bu yana öldürülen PKK’lilerin sayısının 214 olduğu açıkladı.

Açıklamanın devamında, “Şuan kadar 156 barikat kaldırılmış, 482 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Bununla birlikte; 1023 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 429 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 760 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112’ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin halkı: Kentte 10 gündür su yok, perişan olduk
Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım
Mardin’de kazada ağır yaralanan kişi 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir